header banner
Default

Koin Bülteni: Bitcoin ve Kripto Paraların Bir Ülkede Nasıl Sona Ereceği Artık Belli!


Table of Contents

    Bitcoin (BTC) ve kripto para karşıtı duruşu ile bilinen Hindistan, sektöre dair politik tutumuna önümüzdeki aylarda karar vereceğini bildirdi.

    Hindistan Maliye Bakanlığı’na bağlı Ekonomi İşleri Dairesi sorumlusu Shri Ajay Seth, ülkenin kripto paralar konusundaki nihai kararını önümüzdeki ayarlarda belirlemeyi düşündüğünü belirtti.

    Seth, Hindistan’ın da üye olduğu dünyanın en büyük 20 ekonomisine sahip ülkelerden oluşan G20 ekonomik grubunun kripto para konusunda risk çerçevesini oluşturduğunu dile getirdi. Seth, Hindistan’ın da küresel liderlerin bu konuda neye karar verdiğini analiz edip kripto para politikası yönelimini bu doğrultuda oluşturacağını şu söylemlerle ifade etti:

    Ulaştığımız veya daha doğrusu oluşturduğumuz uzlaşı temelinde, bu tavsiyeleri çok dikkatli bir şekilde gözden geçireceğiz ve kendi politikalarımızı belirleyip adımlarımıza devam edeceğiz.

    Hindistan G20 çapında bir uzlaşı temeli oluşturabilmesi için çeşitli çalışmalar yürütmüş ülkenin başbakanı Narendra Modi kriptonun regülasyonu konusunda küresel bir iş birliği çağrısında bulunmuştu.

    Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) kripto para karşıtı politikalarının mevcut kararla bir tezat oluşturup oluşturmadığını ima eden bir soru Seth tarafından olumsuz şekilde cevaplandı:

    Bu durumu bir tezat olarak görmemelisiniz. Bir risk değerlendirme çerçevesi oluşturulmuştur, bu çerçeveyi göz önünde bulundurarak küresel liderlerin birlikte ilerleyeceklerine dair anlaşmaya göre kendi konumumuzu analiz edeceğiz.

    RBI ve Hindistan hükümeti geçmişte kripto paralara karşı pek çok negatif söylem geliştirse de blockchain teknolojisini de benimsediği yönünde pek çok adım atmıştı. Hindistan Elektronik ve Bilişim Bakanlığı, geçtiğimiz ay kripto token destekli yerel bir web tarayıcısı geliştirmeyi planladığı söylemişti.

    Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

    Sources


    Article information

    Author: Katherine Valdez

    Last Updated: 1698516362

    Views: 1072

    Rating: 3.6 / 5 (45 voted)

    Reviews: 86% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Katherine Valdez

    Birthday: 2001-01-26

    Address: 37089 Hernandez Orchard Apt. 010, Kentmouth, AK 94665

    Phone: +4400412474745861

    Job: Environmental Engineer

    Hobby: Coin Collecting, Puzzle Solving, Gardening, Poker, Stamp Collecting, Robotics, Cross-Stitching

    Introduction: My name is Katherine Valdez, I am a variegated, forthright, clever, intrepid, Gifted, welcoming, unyielding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.